Facebook
Blogger


Kovácsoltvas kapu

Kovácsoltvas kapuk és szelvényes kapuk készítése Budapesten és környékén, valamint országszerte

Kapuk készítése - tervezése

Amikor elhatározzunk, hogy egy kaput készíttetünk legyen szó kertkapuról, garázskapuról vagy utcafronti kapuról, mindig meg kell vizsgálnunk, hogy milyen adottságokkal rendelkezik az a hely ahova be szeretnénk építeni. A XX.-XXI. század rengeteg új megoldással rukkolt elő, ami megkönnyíti életünket (pl. elektromos kapuvezérlő rendszerek). Igény szerint kapujának elektromos vezérlésére is biztosítunk megoldást.


Nyíló kapurendszerek

Előnye:
 • egyszerű kivitelezés
 • oldalirányban nem foglal helyet
 • nem kell a kerítést hozzá igazítani, csak kis mértékben
 • személybejáró könnyen kialakítható a szárnyak aszimmetriájával.
Hátránya:
 • télen a nyitás sugarában takarítást igényel
 • drágább az automatizálás megvalósítása (elektromos nyitás)

Toló kapu megoldások

Előnye:
 • egyszerűbb automatizálás
 • télen nem igényel takarítást (úszó kapu)
 • modern külső és megoldás
 • helytakarékos
Hátránya:
 • drágább kivitelezés
 • a kerítést hozzá kell alakítani, ha utólagos beépítésről van szó
 • amennyiben nincs külön kiépített személybejáró, úgy a kapunak tartalmaznia kell azt is, ezért a kivitelezés bonyolultabb így költségesebb is.
Mindkét kapurendszernek megvan az előnye és a hátránya is, bár tény hogy manapság a toló kapus megoldásokat alkalmazzák sűrűbben, főként a könnyebb és olcsóbb automatizálás miatt.


Tolókapu betonalap


Az "A" és a "D" méret több összetevőtől függ, kapuja megtervezése után tudjuk csak megadni ezen adatokat.

Hogyan működik a tolókapu?

Az elektromos kapuk igen nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban: rendkívül megbízhatóak, ráadásul kezelésük egyszerű. Az elektromos kapuk egyik legkedveltebb változata a tolókapu. Ha tolókapu mellett dönt, érdemes a beszerelés előtt tájékozódni.

Az elektromos tolókapukról elmondható, hogy két rendszerük van: az egyik az úszó vagy lebegő kapu, a másik a keréken gördülő kapu. A lebegőkapu onnan kapta nevét, hogy nincsen alátámasztása. A kaput alul két görgősor vezérli, erre támaszkodik a kapu, felül a vezetőgörgők kibillenés elleni funkciót töltenek be. A két görgősor távolsága attól függ, hogy mekkora a kapu. Általában akkor ideális a két görgő közti távolság, ha a kapunyílás méretének egyharmadát adja. A görgősorra felszerelt zártszelvény fut, ami védelmet nyújt a görgők és a csapágyak számára.

Ha Ön is szeretne egy biztonságos, jól működő elektromos kaput, tekintse át kínálatunkat! Kaputechnikával kapcsolatos kérdés esetén bátran vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal!

elektromos kapu

Tervektől az átadásig

Munkafelvétel

Amennyiben Ön cégünket bízza meg a feladat elvégzésével, abban az esetben kiszállunk a helyszínre és felmérjük a kivitelezéshez szükséges méreteket. Ezt tervező kollegáink értékelik és tájékoztatják Önt a lehetséges megoldásokról. Amennyiben rendelkezik kész tervekkel, úgy a tervek átvizsgálása után elkészítjük a kért terméket.

A feladatot a tervek kézhezvételétől az átadásig lebonyolítjuk, kezdve a legmegfelelőbb anyag kiválasztásától a beépítésen át a termék korrózióvédelméig.

Munkafolyamat

Helyszíni felmérés:
Kollégáink kivonulnak a helyszínre, felmérik a beépítési méreteket és ezt átadják a gyártósornak.

Előkészítés:
Amennyiben több kaput kell készíteni (nagyobb megrendelés) abban az esetben sablont készítünk, hogy minden példány azonos méretű és minőségű legyen, majd az elkészült sablon felhasználásával elkezdjük a gyártást. Így időt és pénzt spórolunk meg megrendelőink számára!

Gyártás:
Minden munkafázisra rendelkezünk szakemberrel, aki az adott feladatot a legjobb minőségben tudja elvégezni, így garantálni tudjuk a legjobb minőséget és a termelékenységet!

Ellenőrzés:
Számunkra a legfontosabb a precíz és minőségi munka, ezért minden egyes elkészült munkadarabot újból átvizsgálunk. Ha valami hiányosságot tapasztalunk, akkor a termék selejtezésre kerül (amennyiben a hiba nem korrigálható).

Korrózióvédelem:
Az elkészült munkadarabokra garanciát vállalunk, ezért a legmodernebb korrózióvédelmi technológiákat alkalmazzuk a munkadarabra, így tudjuk biztosítani a leghosszabb élettartamot!

Technológiák:
Galvánozás: A munkadarabot cink tartalmú folyadékba mártjuk és elektromos úton a felület kezeljük. Ez a kezelés több tíz évvel meghosszabbítja a termék élettartamát.
Szinterezés: Elektromos úton a felületre műanyag bevonatot húzunk, ezáltal ellenállóbb lesz a külső behatásoknak. Ennél az eljárásnál lehetőség van a szín kiválasztására is!
Festés: A felületre egy alapozó réteget húzunk, majd a száradás után egy újabb színező bevonatot, ami a munkadarab végleges színét adja.

A fent leírt technológiai sorrendet betartva nagyon jó minőségű és méretpontos termékek előállítására vagyunk képesek!

Amennyiben további kérdése lenne, kérem keressen minket bizalommal!

Kovácsoltvas kapu – a státuszszimbólum

kovácsoltvas kapu

Mindig is elegánsnak találta a kovácsoltvas kapukat? Ön is szeretne ilyen szemet gyönyörködtető alkotást otthona védelmére?

Ha ismerőseink otthonunkba látogatnak, az első, amivel szembesülnek, az a kapu. Legyen az kovácsoltvas kapu, vagy bármilyen más típusú, már sokat elárul arról, ki lakik a kapu mögött. Míg a bezárt kapu kívülről titokzatosság érzését kelti, belülről nézve a biztonságot jelenti.

Egy kapu a formáival, színeivel, anyagával jelezheti a tulajdonosa, a mögötte élő személyek társadalmi, anyagi helyzetét, rangját, sőt még a személyiségéről is megmutathat dolgokat. Például egy szépen karbantartott kapu mögött nagy valószínűséggel egy pedáns, szorgalmas, önmagára és környezetére igényes személy, család él.

A kovácsoltvas kapu olyan, akár egy homlokzat. Az igényesen, kreatívan kialakított kovácsoltvas kapuval Ön már a kapujával elmondhatja magáról, ki is Ön, milyen értékrend mentén éli az életét, mi az, ami fontos Önnek, és mennyire szereti óvni a magánéletét.

Készíttessen kovácsoltvas kaput velünk, tegye egyedivé, sokatmondóvá otthonát kovácsoltvas kapuval!Miért döntsön a kapuautomatizálás mellett?

Miért döntsön a kapuautomatizálás mellett?

Manapság, a rohanó világban az emberek minden olyan megoldásra nyitottak, amelyekkel leegyszerűsíthetnek bizonyos feladatokat, például a kapuk mozgatását. A késések jelentős részét a kulcskeresés, vagy a kapu nyitása és csukása okozzák, ezért nem véletlen, hogy egyre több ingatlantulajdonos dönt a kapuautomatizálás mellett!

A kapuautomatizálásnak köszönhetően többé nem kell késéssel számolnia, sem előbb elindulna annak érdekében, hogy kellő ideje maradjon arra, hogy becsukja a kaput, ugyanis a motorizált rendszer mindent elvégez Ön helyett! A kapuautomatizálás előnye főleg téli időszakban tűnik ki, amikor nem kell kiszállnia a gépkocsiból azért, hogy becsukja a kaput, de a percekig tartó kulcskeresést is elfelejtheti a mínuszokban, hiszen a rendszerek a zárakat is működtetik!

Ha Ön is szeretné élvezni a kapuautomatizálás előnyeit, keressen minket bizalommal és megvalósítjuk az igényei szerinti motorizációt! A minőségi szolgáltatást garantáljuk!Kovácsoltvas kaput, de milyet?

Kovácsoltvas kaput, de milyet?

A kovácsoltvas kapu sokak álma, hiszen egy kertes családi házat nemcsak szebbé, de értékesebbé is tesz a magas minőségű kovácsoltvas kapu. Egyedi kivitelezésben, időtálló alapanyagból készült, dekoratív kapukkal sokat tehet azért minden tulajdonos, hogy ingatlana a környék büszkesége legyen.

A kapuk mintája és mérete mellett az is fontos és eldöntendő szempont, hogy milyen módon nyíljon a kapu: hagyományos nyíló, vagy pedig toló kapu legyen? Mindkét verzió rendelkezik saját előnyökkel és persze hátrányokkal is. A toló kapuk használatához szükség van saját sínre, amin mozogni tud a kapu, és görgőkkel is fel kell szerelni. Jó tudni, hogy ha a sínekben télen csapadék áll meg, megfagyva kisiklathatja a kaput. Előnye, hogy nem kell a kaput kinyitni-becsukni, rendkívül helytakarékos és soha nincs útban. A nyíló kapu ott ajánlott, ahol van elég hely a kapu szárnyainak mozgatására. Fontos szempont, hogy a kovácsoltvas kaput mechanikailag precízen tervezzék, hogy ne csússzon vagy akadjon. Lehet egyszárnyú, vagy kétszárnyú, és szintén automatizálható.

Keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, és készíttessen új kovácsoltvas kaput toló, vagy nyíló változatban!

Youtube
Pinterest
Google+