Facebook
Blogger


Kovácsoltvas kerítés

Kovácsoltvas kerítések és fémvázas fa kerítések készítése Budapesten és környékén, valamint országszerte


Kerítések készítése - tervezése

Az utcafronti kovácsoltvas kerítések nem csak a telekhatár megjelölésére szolgálnak, hanem lakóhelyünk díszei is! Kerítésünk lehet többféle anyagból, de általában a legjobban megmunkálható és kivitelezhető a fémből készült kerítés. Természetesen lehet kombinálni is a megoldásokat, de akárhogy is nézzük a fém mindig fontos szerepet tölt be a konstrukcióban! Akár hogy is dönt, cégünk segít Önnek kerítésének megtervezésében és fém részeinek gyártásában!

A kerítések alapja általában beton vagy valamilyen falazó elem, ez lehet tégla vagy zsalukő, de akár terméskő is. Természetesen kerítése készülhet teljesen fémből is ha Ön azt úgy kívánja! A lényeg, hogy amit csinálunk az dekoratív, minőségi és időtálló legyen!


Kovácsoltvas kerítések

Kovácsoltvas kerítések terén rendkívül nagy a választék! A piac rengeteg megoldással rukkolt elő az utóbbi évtizedekben, szinte csak a fantázia szab határt a megvalósítások terén.

Gépi úton nagy tömegben gyártott idom acélokat nevezzük kovácsoltvas jellegű idom acéloknak. Ezeket a termékeket gépi technológiával sajtolással állítjuk elő. Ütőpréssel különböző díszítő elemeket, idomokat állítunk elő és hegesztéssel rögzítjük a díszeket és pálcákat egymáshoz. Ennek a technológiának köszönhetően gyorsabb és olcsóbb a termékek előállítása.

Előnye:
  • időtálló, strapabíró és nagy szabadságot enged a megvalósítások terén.
  • vaskerítésekhez rengeteg kiegészítő elem kapható a piacon, és ezen kiegészítők felhasználásával igényes és esztétikus kerítés készíthető!
  • kiváló korrózióvédelem alakítható ki a felületen
Hátránya:
  • drágább előállítás

Gépi kovácsolással előállított szelvényes kerítések

A szelvényes termékek nagy előnye az olcsóbb anyagköltség, viszont cserébe az időtállósága valamelyest romlik. Hozzáteszem, hogy a mai korrózióvédő anyagok palettája rendkívül sokrétű, ezért szinte 100%-os védelmet tudunk biztosítani kerítéseinek!

Gépi kovácsolással előállított tömör kerítések

A tömör vasból elkészített kerítések sokkal masszívabbak és reprezentatívabbak, mint szelvényes társaik. Természetesen a minőség drágább anyagköltséget eredményez, de mivel nem pár évre tervezünk, így jószerivel megtérül a plusz kiadás.


Fémből készült fa borítású kerítések

Előnye:
  • olcsóbb kivitelezés
  • könnyű szerelhetőség
Hátránya:
  • sokkal kevésbé időtálló mint a fém
  • karbantartást igényel (festés, újra lakkozás, stb.)
  • nem strapabíró (könnyen megrongálható)
kovácsoltvas

Milyen legyen a kerítés?

Egy csodás kovácsoltvas kerítés az egész ház külsejét meghatározza. Nem csak védelmi funkcióval bír, de esztétikus hatást is kelt. Alaposan gondolja át a kerítés megjelenését, stílusát, egyes elemeit, hiszen hosszú távú megoldást jelent!

Az alapanyag kiválasztását és a stílust jelentősen meghatározza a ház fekvése, színe, környezete. A kerítés anyaga attól is függ, hogy mennyi napsugárzás fogja érni. Ha a kerítés esetleg déli fekvésű és egész nyáron fogja sütni a nap, a kovácsoltvas kerítés remek megoldás! A horganyzott vagy porfestett felületkezelésű kerítések a leginkább strapabíróak és az időjárás viszontagságainak is tökéletesen ellenállnak.

Ha már eldöntötte, milyen kerítést szeretne, díszítő elemekből is választhat, melyeknek csak az egyéni ízlés és fantázia szabhat határt.

A kovácsoltvas kerítés a legjobb döntés minden szempontból! Ha Ön is így gondolja, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, ossza meg munkatársainkkal elképzeléseit, és elkészítjük álmai kerítését!


fa_vagy_fem

Fém vagy fa kerítés legyen?

Kerítése repedezik, kopik? Itt az ideje lecserélni, hiszen nem csak otthona megjelenéséről van szó, hanem a biztonságról is. Egy jól megválasztott kerítés tükrözi az Ön jó ízlését, nem korrodálódik hamar és távoltartja az illetéktelen behatolókat. Sokakban felmerül ilyenkor a kérdés: fémből vagy fából készült kerítést válasszunk?

A fa kerítések nagyon elterjedtek hazánkban, mert a fa alapanyag klasszikus szépséget nyújt, ám sajnos csak egy ideig. A fa ugyanis nagyon hamar feladja az idővel vívott harcot, gyorsan tönkremegy, és ha nem szeretne minden évben a csiszolással és az újrafestéssel pepcselni, máris kezdheti újra a kerítésvásárlást.

Válassza inkább a kovácsoltvas kerítéseket! Ezek ugyanis nem csak a hosszú élettartamot hordozzák magukban, hanem stílusos és elegáns megjelenést kölcsönöznek otthonának, különösen, ha kovácsoltvas kaput is választ!

Ha megbízható végeredményre van szüksége, bátran keressen fel minket, és ossza meg velünk kovácsoltvas kerítéssel kapcsolatos elképzeléseit, igényeit!

Tervektől az átadásig

Munkafelvétel

Amennyiben Ön cégünket bízza meg a feladat elvégzésével, abban az esetben kiszállunk a helyszínre és felmérjük a kivitelezéshez szükséges méreteket. Ezt tervező kollegáink értékelik és tájékoztatják Önt a lehetséges megoldásokról. Amennyiben rendelkezik kész tervekkel, úgy a tervek átvizsgálása után elkészítjük a kért terméket.

A feladatot a tervek kézhezvételétől az átadásig lebonyolítjuk, kezdve a legmegfelelőbb anyag kiválasztásától, a beépítésen át, a termék korrózióvédelméig.

Munkafolyamat

Helyszíni felmérés:
Kollégáink a helyszíni felmérés alkalmával meggyőződnek a hely adottságairól. A terület felmérése után egyeztetnek a tervező kollégával és megkezdik a gyártást.

Előkészítés:
Mivel a kerítések több egyforma darabból is állhatnak ezért, ha szükségszerű, akkor sablont készítünk, így meggyorsítva a folyamatot. A sablon segít a méretek megtartásában és a minőség biztosításában. Így időt és pénzt spórolunk meg megrendelőink számára!

Gyártás:
Minden munkafázist külön szakemberrel végeztetünk, aki az adott feladatot a legjobb minőségben tudja elvégezni, így tudjuk garantálni a legjobb minőséget és a termelékenységet!

Ellenőrzés:
Számunkra a legfontosabb a precíz és minőségi munka, ezért minden egyes elkészült munkadarabot újból átvizsgálunk. Ha valami hiányosságot tapasztalunk, akkor a termék selejtezésre kerül (amennyiben a hiba nem korrigálható).

Korrózióvédelem:
Az elkészült munkadarabokra garanciát vállalunk, ezért a legmodernebb korrózióvédelmi technológiákat alkalmazzuk, így tudjuk biztosítani a leghosszabb élettartamot!

Technológiák:
Galvánozás: A munkadarabot cink tartalmú folyadékba mártjuk és elektromos úton a felület kezeljük. Ez a kezelés több tíz évvel meghosszabbítja a termék élettartamát.
Szinterezés: Elektromos úton a felületre műanyag bevonatot húzunk, ezáltal ellenállóbb lesz a külső behatásoknak. Ennél az eljárásnál lehetőség van a szín kiválasztására is!
Festés: A felületre egy alapozó réteget húzunk, majd a száradás után egy újabb színező bevonatot, ami a munkadarab végleges színét adja.

A fent leírt technológiai sorrendet betartva nagyon jó minőségű és méretpontos termékek előállítására vagyunk képesek!

A kovácsoltvas kerítésről

A kovácsoltvas kerítésről

A kertet, telket szegélyező kerítésektől azt várjuk, hogy erősek legyenek, védelmet, privát szférát biztosítsanak számunkra. De ugyanígy a szépség, az esztétikum sem utolsó szempont egy kerítés kiválasztásakor. A kovácsoltvas kerítések kiválóan alkalmasak dekorációs célokra is, ott is megállják a helyüket, ahol inkább a dekoráció az elsődleges cél, nem pedig az időtállóság és a védelem.

Keressen fel minket bizalommal és rendelje meg saját kovácsoltvas kerítését, amivel a kertet, az udvart teheti még szebbé, az otthonát pedig sokkal egyedibbé! A kovácsoltvas kerítések különféle stílusokban, egyedi designnal is készülhetnek, lehetnek finoman cizellált, elegáns és klasszikus darabok, készülhetnek modern, minimalista stílusban, kevés díszítéssel, vagy lehetnek rusztikus darabok is.

A virágoskert kapuja, a lugas rácsai, a veranda korlátja, vagy a szalonnasütő az udvaron; mind készülhet és kiegészülhet kovácsoltvassal. Amennyiben Ön is szeretné otthonát kovácsoltvas kerítéssel díszíteni, keressen minket bizalommal!Amennyiben további kérdése lenne hozzánk, kérem keressen minket bizalommal!
Youtube
Pinterest
Google+